Slikar
David Kovačič
David Kovačič © 2021
O avtorju

Slikar David Kovačič

 

Po uspešnem zaključku Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani sem svojo ustvarjalnost razvijal naprej na Oddelku za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete v Ljubljani. V letu 2000 sem diplomiral z odliko kot profesor likovne umetnosti.


Izobrazba je vsekakor dala pomemben pečat mojemu umetniškemu snovanju, a odločilnejši je naravni dar.

Privlači me narava in njeno nenehno spreminjanje.


Opazujem, za hip razmislim in že sledi jasna in odločna poteza – prenos barve na papir ali platno. Ustvarjam hitro in prelijem inspiracijo – celotni navdih – v eruptivne, a jasne poteze, ki dajo z uporabo zame značilnih barvnih odtenkov, impresionistično-realistično sliko.

Najraje in največ se izražam z oljnimi barvami na platnu. Moja priljubljena tematika so portreti, akti ter krajinski motivi Notranjske – presihajoče Cerkniško jezero in okoliške ponikalnice, gozdnato gričevje in polja, kozolci, stogi, kmečke hiše ipd.


Moj slikarski svet je realističen z nadihom impresionizma.

Galerija
Nakup / naročilo slike

Nakup slike

Pogled na umetniško delo nas navdihuje. Razburka naša čustva, ob njem se zamislimo, daje nam veselje in poživi naše okolje. Z nakupom slike tudi nagradimo avtorja in prispevamo k ohranjanju umetnosti.

Naročilo slike

Slika po naročilu je edinstveno umetniško delo oblikovano na našo posebno željo in kot tako nam v veselje, lahko pa je tudi čudovito darilo za naše bližnje. Idejo za morebitno naročilo lahko najdete tudi ob ogledu že izdelanih slik.
Kontakt

galerija@davidkovacic.comDavid Kovačič
Cesta pod Srnjakom 55
1381 Rakek
031 72 03 72

Sporočilo

Hvala, se beremo